Nyheter

 • Vi prioriterar barn och unga!

  Diskussionerna har varit många om hur kommunens budget ska se ut för 2025. Alla förvaltningar har fått presentera sparförslag på 1% på grund av ökade kostnader. Vårt budgetförslag gör att BUN slipper sitt sparkrav.
  Exempelbild
 • Kata skriver: Norra Sverige behöver en röst i EU

  Bland de EU-skeptiker jag känner finns en legitim oro. ”Det är långt nog till Stockholm, varför ska Bryssel lägga sig i vad vi gör och hur?”När jag hör detta brukar jag då påminna om att ja, makten som sitter i Stockholm sitter långt bort. Stockholmare har sällan förståelse för den verklighet och de utmaningar som vi i norra Sverige upplever. Det är därför vi behöver representation.
  Exempelbild
 • Kata skriver: Demokrati eller Putin?

  EU-valet är ett ödesval. Det pågår krig i Europa idag. Det gjorde det inte för fem år sedan när vi senast gick till valurnorna för att utse Sveriges representanter i Europaparlamentet. Detta är den faktor som gör årets EU-val till ett ödesval.EU bildades ur det trasiga Europa som samlade sig efter andra världskrigets slut. Det var inledningsvis en gemenskap för handel länderna emellan, men i grunden ett fredsbevarande projekt. Handlar vi med varandra kommer det inte ligga i vårt intresse att kriga med varandra, så resonerades det. Det har funkat – och utvecklats.
  Exempelbild
 • Kata skriver: SD vill slå sönder folkbildningen

  Idag har jag haft heldag på Framnäs Folkhögskola ihop med styrelsen för skolan, vilken jag sitter i på mandat av Piteå Kommun. Eftersom Framnäs är en arbetarrörelseskola sitter i styrelsen även representanter från SAP, LO, ABF mfl. Mina kompisar m.a.o., eftersom jag själv är socialdemokrat. Detta har alltid provocerat högern. Men högern har låtit det vara. För folkbildningen är en etablerad del av vår demokrati.
  Exempelbild
 • Kata skriver: Om skolan, budget och kommunens ekonomi

  I kommunen är man på sätt och vis i tre budget-år samtidigt. Vi kan börja där, för redan där är det tjorvigt. Budget för 2024 är beredd i våras och beslutad om på fullmäktige som var i juni. Vissa justeringar kan ske, men denna är den budget jag oftast refererar till när jag talar om ”budgeten” eller när jag berättar om saker vi satsar på och så vidare.
  Exempelbild
 • Vad kan vi lära av Desmond Tutu?

  …eller vill du förstå mer om det samhällsklimat vi lever i ? Vill du lära mer om hur vi tillsammans kan skapa en samtalston för öppenhet, demokrati , respekt och tolerans?
 • Vi säger nej till angeiverlag!

  Få kan ha missat förslaget om angiverilagen som gör offentligt anställda skyldiga att informera myndigheterna om de kommer i kontakt med personer utan giltigt uppehållstillstånd. Förslaget kommer från Sverigedemokraterna som, som bekant, styr regeringen – hur gärna Ulf Kristersson (M) än vill påstå att det är han som gör det.
 • Kata skriver hos oss!

  Kata Nilsson, kommunalråd och tidigare uppskattad ledarskribent på PT, börjar skriva krönikor på Socialdemokraterna Piteås hemsida.
  Exempelbild
 • Fira 1:a maj med oss!

  Årets förstamajfirande närmar sig med stormsteg! Vi samlas vid gamla p-däcket intill Stadsbergets parkeringshus för traditionsenligt förstamajtåg genom stan.
  Banner 1:a maj
 • Seminarium: Klimatkrisens möjligheter och utmaningar

  Hanna Nelson före detta Pitebo numera policychef på Oxfam Sverige Länk till annan webbplats. och rådgivare på Tankesmedjan Global Utmaning Länk till annan webbplats. föreläser om klimatkrisens alltmer kännbara konsekvenser men också om det hopp och de möjligheter som finns till att agera. Ja, kanske bjuder hon på tips om vad Piteå kan göra för att bli ledande i att lösa klimatkrisen och kanske vinna nästa hållbarhetspris.

  Föreläsningen följs av ett panelsamtal med Piteås kommunalråd Patric Lundström (S) och Kata Nilsson (S). Efter samtalet finns det möjlighet för deltagare att ställa frågor och lämna förslag

  Hannah Nelson
 • Ny ombudsman

  Jonas Gunnarsson jobbar sedan första januari som ombudsman för Socialdemokraterna i Piteå.

 • LO och partiet gör gemensamt handslag mot arbetslivskriminalitet­

  En allt värre kriminalitet breder ut sig i svenskt arbetsliv. Det handlar om allt från fusk och ekonomisk brottslighet till människohandel där anställda utnyttjas med låga löner, usla arbetsvillkor och dålig arbetsmiljö.
  Therese GuovelinLO:s vice ordförande, Patric Lundström Kommunalråd (S) Piteå Kommun, Claes Danell Tf. Vice ordförande LO-distriktet Norra Sverige.
 • Handslag mellan Byggnads och Socialdemokraterna skapar schysta villkor i byggbranschen


  Vi vill att Piteå ska växa och utvecklas, med fler som väljer att bosätta sig här och fler som väljer att resa hit i arbetet eller på sin fritid. Då behövs mer bostäder, hotell, matbutiker, bibliotek, vägar med mera. Dessa måste kunna byggas under former som gynnar vår kommun i en byggbransch med sund konkurrens och schysta villkor.

  Magnys Nyström, Byggnads Norrbotten och Claes Danell, ordförande Socialdemokraterna i Piteå.
 • Starka S-värderingar i fokus när ToS förbundordförande besök Nolia

  – Det är hög tid att vi nu formulerar våra visioner för framtidens gröna folkhem! Vår ambition måste och ska vara att Sverige blir världens första cirkulära nation.
  Det säger Sara Kukka Salam, förbundsordförande för Socialdemokrater för Tro och Solidaritet men till vardags också oppositionsråd för Socialdemokraterna i Solna.

 • Full fart i S-montern hela Nolia!

  Snart är det Stora Nolia, och vad vi längtar. Det blir seminarium, paneldebatter, mingel med alla våra kompisar i LO och våra sido-organisationer, och den störta nyheten av dem alla – Magdalena Andersson kommer för att tala på Stora Scenen med öppningskonsert med Storstryk.
  Magdalena Andersson talar på Stora Nolia
 • Att kalla hela Piteå kommun "krångligt" är inte seriöst

  I flera stora annonser kan vi läsa att Centerpartiet i Piteå vill ha ”slut på krånglet”. Ett krångel de påstår pågått i 80 år och som de vill skylla på Socialdemokraterna.
  Kata Nilsson och Helena Stenberg
 • ”Från landsbygd till stad, från ung till gammal – vår kommun ska finnas till för alla!”

  Socialdemokraternas kommunalrådskandidater Patric Lundström och Kata Nilsson vill se en sammanhållen kommun med framtidstro.
  Kata Nilsson och Patric Lundström är socialdemokraternas första namn.
 • Träffa oss på Kyrkmarknaden

  Den 1–3 juli går Öjeby Kyrkmarknad av stapeln och givetvis är vi på plats för att samtala om hur vi vill utveckla vårt Piteå. Kom och träffa oss.
  Kyrkmarknad i Öjebyn första helgen i juli
 • Skifte på riksdagslistan

  Socialdemokraterna Norrbottens riksdagslista förändras då Waldemar Tapojärvi, Kiruna lämnar sin kandidatur till riksdagen. Detta gör att Louise Mörk, Piteå blir partiets femte namn inför stundande riksdagsval.
  Louise Mörk från Piteå blir namn nummer fem på riksdagslistan.
 • Paltkalas och släpp av valprogram

  I samband med att vi presenterar vårt valprogram så bjuder vi in till paltkalas i Rosvik, för vad passar bättre än att presentera ett valprogram med lite valfläsk?

 • En meningsfull fritid i vår kommun

  Idag är det 100 dagar till valet och det är glädjande siffror för Socialdemokraterna att läsa i gårdagens stora opinionsundersökning. Idag släpper vi även första delen av vårt lokala handlingsprogram.

 • Tystnadskulturen måste bort

  Såhär kan det inte va! Att det råder en tystnadskultur i kommunen är nu tydligt. Om en tredjedel av arbetstagarna uttrycker detta så kan man konstatera att det är en skadlig kultur som man måste jobba bort.
  Claes Danell
 • Vi vill och vi kan ännu bättre när det kommer till lokal upphandling

  Mer lokalproducerat, mer ekologiskt och mindre matsvinn.
  Marita Björkman
 • Socialdemokraterna står för nystart

  I mina sociala medier ser jag inlägg från Moderaterna i Piteå. Texten lyder ”Vi har haft samma gamla socialdemokrater som styrt vår kommun i snart hundra år”. Jag har svårt att bli upptörd över det. Snarare blir jag stolt. Tänk att Socialdemokraterna haft väljarnas förtroende i Piteå Kommun så många år!

 • Vår nya ordförande är laddad för valrörelse!

  Hej! Mitt namn är Claes Danell och jag är nyvald ordförande för S i Piteå. Först och främst så vill jag tacka för förtroendet. Att bli vald till AK ordförande är i min bok det finaste uppdraget man kan ha och jag kommer att förvalta ert förtroende efter bästa förmåga. Jag skulle också vilja tacka Putte för två år av bra ledarskap som AKs ordförande. Han har gjort ett fantastiskt jobb att leda oss och ta organisationen genom nya utmaningar som den digitala omställningen under pandemin har ställt. Stort tack!
  Claes Danell, ordförande Piteå AK
 • Årsmöte med val(s)eger i sikte

  "Ett valår som detta betyder årsmötet så mycket mer än avspark för ett nytt verksamhetsår. Söndagens årsmöte blev därför både en gemensam och festlig kraftsamling och energikick inför det valarbete som nu stundar." Det sa avgående ordförande Patric Lundström, och pekade bland annat på årsmötets fastställande av valaktiviteter och beslut kring flera punkter i partiets lokala valprogram.
  Styrelsen för Piteå socialdemokratiska arbetarekommun
 • ”Vi socialdemokrater är feminister året om”

  I samband med Internationella Kvinnodagen 8 mars lyfts ofta frågor som rör jämställdhet. Det är förstås bra, men vi socialdemokrater brinner för jämställdhet alla dagar om året och i varje del av politiken. För jämställdhet är övergripande. Det skär igenom alla samhällets pusselbitar och är därför inte ett eget litet område, utan en fråga som täcker alla de andra.
  Kata och Helena
 • Listan till Kommunfullmäktige är fastställd

  Under söndagen fastställdes listan till Kommunfullmäktige av Socialdemokraterna i Piteå. Det är en stark laguppställning som är redo att möta Piteborna i valrörelsen. Det här är ett lag med både nya socialdemokratiska röster och erfarna företrädare som kommer jobba för en stärkt socialdemokratisk politik och utveckling i Piteå.
 • Sosseburken

  Sosseburken är till för att du ska kunna tycka till - om vad du vill! Lägg en "lapp i lådan"