NYHET

Skifte på riksdagslistan

Socialdemokraterna Norrbottens riksdagslista förändras då Waldemar Tapojärvi, Kiruna lämnar sin kandidatur till riksdagen. Detta gör att Louise Mörk, Piteå blir partiets femte namn inför stundande riksdagsval.

Louise Mörk från Piteå blir namn nummer fem på riksdagslistan.

Waldemar Tapojärvi säger att han är glad och stolt över det förtroende han fått men att har bestämt sig för att kliva av sin kandidatur.

– Det har varit stort för mig att känna stödet i ryggen från alla kamrater. Men i detta skede av mitt liv är jag inte redo att lämna Kiruna, mitt jobb och min familj, säger Waldemar Tapojärvi. Jag kommer fortsatt engagera mig som en frispråkig röst för landsbygdens arbetare genom lokalpolitiken och framförallt vill jag växla upp mitt fackliga engagemang i gruvan. Jag är en lokalpatriot i själ och hjärta och jag tror att jag behövs och kan göra mest nytta på hemmaplan just nu.

För Louise Mörk, 29 år från Piteå innebär beslutet att hon nu får kavla upp ärmarna och kliva fram som en av länets toppkandidater.

– Det känns såklart spännande och jag längtar efter att få möta norrbottningarna i valrörelsen i ett samtal om framtiden. Framtiden finns i Norrbotten. Det visar alla de satsningar som sker här just nu. Men vad vi gör med den framtiden hänger på oss.

– Målet är såklart att även nästa statsminister heter Magdalena Andersson och Norrbottningarnas stöd för att förverkliga detta är viktigt. Jag kommer tillsammans med partikamraterna att jobba stenhårt för att vi ska ta ett femte mandat säger Louise Mörk.

Partidistriktets ordförande Fredrik Lundh Sammeli, kommenterar förändringen; Waldemar Tapojärvi hade starkt stöd men nu har han fattat sitt beslut. Med tillskottet av Louise Mörk kommer vi fortsatt att vara ett superstarkt lag på den norrbottniska s-bänken. Våra listor till både region och riksdag frontas av riktigt starka kandidater.